Reisverslag van onze 5-daagse trip naar the Farnes. Deel 3: Sunsetcruise bij the Farnes

E.V._2015_06_26_1345

Na een heerlijke, snelle maaltijd Fish and Chips in een restaurant vlakbij de ronde punt in Seahouses te hebben gegeten, stond het volgende tripje al weer op de planning, the sunsetcruise. Een deel van onze groep was de avond ervoor ook al met deze cruise meegeweest, maar omdat het toen regenachtig en bewolkt was hebben wij op deze avond gewacht. Het weer zag er veelbelovend uit, we stonden alweer te popelen.

In de haven verzamelen om 20 uur, brood mee voor de vogels in de haven, in dit geval de spreeuwen en de kokmeeuwen, want de eiders lieten het afweten.

Klik op de foto’s voor een beter resultaat!

Het was eb en toen we de haven uitvoeren met de Serenity II met aan het roer een goedgemutste captain Andrew, zagen we de regenboog.

Al gauw lieten we Seahouses achter ons. In de verte een bui.

Vol verwachting klopt ons hart.

Het plezier en het genieten straalt er van af.

Het werd al gauw mooi, heel mooi!

We voeren vlak langs the Pinnacles, die wit zien van de vogelstront. Je kan goed zien hoe hoog het water komt. Deze steile kliffen zitten vol met tienduizenden zeevogels, vooral zeekoeten.

Hier een filmpje van Innerfarne, vol met zeekoeten en andere zeevogels:

Verderop zagen we jonge zeekoetkuikens zwemmen. Zij springen als ze oud genoeg zijn, met hun vader in zee en blijven daar de eerste jaren van hun leven. Dit noemen ze “Jumplings” . Dit gebeurd vooral ’s avonds omdat er dan geen meeuwen zijn die deze kuikens wel een lekker snackie vinden. Geweldig om te zien.

Hieronder een filmpje van een jonge zeekoet die gepushd wordt door zijn pappa, maar het doodeng vindt en toch nog niet durft te springen. Je hoort hem hard piepen.

En hier een zeekoetkuiken wat wel durft te Jumpen. Onder luid gejuich van onze groep op de boot springt de “Jumpling” in de koude zee. Hoogtepunt van de avond.

Daarna voeren we langs de rustende zeehondjes op Longstone Rock. We voeren zo dichtbij dat je ze bijna aan kon raken. Ze trokken zich niets van ons aan. Keken wat lodderig naar ons.

Hieronder twee filmpjes van de zeehondjes.

Ook Marko en Eva, de reisleiders van Deltasafari en de captain van de Serenity II, genieten met volle teugen.

De zon zakte lager en de omgeving werd oogverblindend mooi! Wonderschoon was dit. De ah’s en oh’s klonken op de boot en de camera’s maakten overuren.

Het liep al tegen tienen en langzaam voeren we weer richting Seahouses.

Op de terugweg hadden we veel plezier met elkaar fotograferen.

We voeren de haven in.

We bedankten Andrew hartelijk voor deze geweldige sunsetcruise. Henk sloot af met de legendarische woorden “thank you Andrew for showing us the dumpling”. We renden snel naar de kade, want de zon zakte heel snel onder. Ook Andrew sprong over de kademuur om deze prachtige sunset vast te leggen. Een wonderschone afsluiting van een wonderschone avond!

Ik eindig deze blog met wat zwart-wit foto’s.

One thought on “Reisverslag van onze 5-daagse trip naar the Farnes. Deel 3: Sunsetcruise bij the Farnes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s